Ladda inför skolans baktävling

Aldrig har väl bakning varit så populärt bland barn som nu och mycket tack vare underhållande program som Sveriges Mästerkock Junior. Bakintresset är något som även allt fler skolor tycks fånga upp där det arrangeras baktävlingar på skoltiden.

I den här artikeln finns de bästa tipsen till dig som vill ladda upp på bästa sätt inför skolans baktävling!

Familjen som jury

Det bästa sättet för att förbereda dig inför en tävling med bakning på temat i skolan är att provbaka hemma. Har du inte tidigare bakat på egen hand kan du be någon i familjen om hjälp även om du är den som följer receptet. Det kan exempelvis vara bra att få hjälp av mamma eller pappa för att köpa ingredienser. Tänk även på att inhandla strössel i alla former och färger eftersom det är en detalj som gör dina bakverk ännu finare. Något som också kan locka skolans jury att kora ditt bidrag som vinnare!

När du valt ut några favoritrecept är det ett utmärkt tillfälle att låta de övriga familjemedlemmarna provsmaka dina skapelser. De får helt enkelt agera jury på hemmaplan som ett sätt att träna inför skolans stora tävling.

Kul att baka

Ett viktigt tips i tävlingssammanhang är att ha roligt när du bakar och under själva tävlingens gång.

Det ska vara kul att baka och tävlingsmomentet är bara som ett litet plus i kanten till bakningens nöje i sig.
Att vinna är inte alltid det viktigaste helt enkelt.

Sen finns det alltid något positivt med att lära sig nya saker och konsten att kunna baka har du stor nytta av i framtiden. Det smakar även väldigt gott med äkta hembakade bullar, kakor eller annat fika!