Så vinner du innebandyturneringen

Att vinna en innebandyturnering tillsammans med dina lagkamrater kräver ett visst jobb. Det är viktigt att det finns ett bra ledarskap men också alla i laget har samma målsättning. Spelmaterial och spelsystem är också saker som har betydelse för att nå långt.

Om du och ditt lag har anmält laget till en innebandyturnering är det dags att börja förberedelserna. Att se till att du har allt material som krävs är en bra början. Om du inte har en innebandyklubba ska du genast köpa en, köp innebandyklubba här för den kommande turneringen. Att ha ett par bra skor är också bra. Spelmaterialet är a och o för att lyckas. Om ditt lag vill vinna är det viktigt att ni alla i laget har en gemensam målbild om vad ni vill åstadkomma. Att komma fram till en målsättning är att föredra och om det är att komma på pallen bör alla vara med på det. För att nå målet är det viktigt att alla i laget tror på varandra. Det är viktigt att ha en bra sammanhållning och att alla spelare litar på varandra. Det är det grundläggande för att laget ska nå långt i tävlingen. Eftersom det är en lagsport är det viktigt att du och dina medspelare vet vad som ska göras.

Ledarskapet har en stor betydelse

Att det finns ett ledarskap har stor betydelse för att laget ska nå långt. En ledare håller ihop gruppen och får alla att tycka om rollen de har. En ledare kan också vara ansvarig för att komma fram till ett spelsystem som alla ska förhålla sig till. För att vinna krävs det bland annat ett bra försvarsspel för att inte släppa förbi motståndarna. För att hålla motivationen uppe är det en bra idé att försöka vara i en miljö där du blir uppmuntrad och känner att det är roligt. Att känna dig utmanad och inspirerad är ett framgångsrecept för att nå långt.

Tips för att vinna:

  • Ha en gemensam målbild i laget
  • Tro på varandra i laget
  • Ha en tydlig rollsättning
  • Ett bra ledarskap som leder laget
  • Bra spelmaterial